روش ﻫﺎي ﻣﺘﺪاولﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺳﺎزي در اﻳﺮان
در ﻛﺸﻮر ﺑﺪون ﺗﺮدﻳﺪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﻣﺎت و ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻓﻮق ﺗﻐﻴﻴﺮ در روش ﻫﺎي ﺳﻨﺘﻲ ﺳﺎﺧﺖ و ﺑﻬﺮه ﮔﻴـﺮي ازﻣـﺼﺎﻟﺢ و ﻓﻨـﺎوري ﻫـﺎي ﺟﺪﻳﺪ در ﺟﻬﺖ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﺮﻋﺖ اﺟﺮاي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن و اﻓﺰاﻳﺶ ﻋﻤﺮ ﻣﻔﻴﺪ و ﻧﻴﺰ ﻛﺎﻫﺶ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﺳﺎﺧﺖ اﻣﺮي ﺿـﺮوري و اﺣﺘﻨـﺎب ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
روش ﻫﺎي ﻣﺘﺪاولﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺳﺎزي در اﻳﺮان
- fatemeh
- ۰ comments
- 19 views
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر دﺳﺘﻴﺎﺑﻲ ﺑﻪ راه ﺣﻞ ﻫﺎي ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮاي ﺣﻞ ﻣﺸﻜﻞ ﻣﺴﻜﻦ ﺑﺼﻮرت ﻛﻠﻲ و ﻛﺎﻫﺶ وزن ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ ﺑـﺼﻮر ﺧﺎص ﺑﺎﻳﺪ اﺑﺘﺪا روش ﻫﺎي ﻣﺘﺪاول ﺳﺎختمان ﺳﺎزي درﻛﺸﻮر ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و اﺷﻜﺎﻻت، ﻧـﻮاﻗﺺ و ﻛﻤﺒﻮدﻫـﺎي آن ﻣﻮرد ﺗﺠﺰﻳﻪ و ﺗﺤﻠﻴﻞ واﻗﻊ ﺷﻮد.
در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ روش ﻫﺎي زﻳﺮ در اﺟﺮاي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎي ﻣﺘﺪاول ﺑﻴﺶ از ﺳﺎﻳﺮ روش ﻫﺎ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ:
۱- ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎي ﺑﺎ دﻳﻮارﻫﺎي ﺑﺎرﺑﺮ (ﺑﺪون اﺳﻜﻠﺖ)
۲- ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺳﺎزي ﺑﺎ اﺳﻜﻠﺖ ﻓﻠﺰي ﻳﺎﺑﺘﻨﻲ
ﮔﺮﭼﻪ روش ﻫﺎي دﻳﮕﺮي ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎي ﭼﻮﺑﻲ درﺑﻌﻀﻲ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻛﺸﻮر و ﻳﺎ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻫـﺎي ﭘـﻴﺶ ﺳـﺎﺧﺘﻪ ﻓﻠـﺰي ﻳـﺎ ﺑﺘﻨﻲ درﻣﻘﻴﺎس ﻣﺤﺪود ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻟﻴﻜﻦ ﻋﻤﺪه ﺗﺮﻳﻦ روش ﻫﺎي اﺟﺮاي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫـﺎ ﺧـﺼﻮﺻﺎ درﺳـﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎي ﻣﺴﻜﻮﻧﻲ ﻫﻤﺎن دو روش ﻓﻮق اﻟﺬﻛﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ و ﺑﺮرﺳﻲ ﭘﻴﺮاﻣﻮن ﻣﻴﺰان و ﻧﻮع ﻣﺼﺎﻟﺢ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده و ﻧﻴﺰ ﻛﻴﻔﻴﺖ و روش اﺟﺮاي اﻳﻨﮕﻮﻧـﻪ ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫـﺎ در ﻛـﺸﻮر ﻧﺸﺎن ﻣﻲ دﻫﺪ اﺻﻮﻻ ﺗﺤﻮل و ﻳﺎﺗﻐﻴﻴﺮ اﺳﺎﺳﻲ در ﻣﻮرد ﻣﺼﺎﻟﺢ و ﻳﺎ روش اﺟﺮاي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ ﺻﻮرت ﻧﮕﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ و ﻋﻠﻴـﺮﻏﻢ ﭘﻴﺸﺮﻓﺘﻬﺎي ﺣﺎﺻﻠﻪ درﺟﻬﺎن در زﻣﻴﻨﻪ ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن و اﺑﺪاع روش ﻫﺎي ﻧﻮﻳﻦ و ﺑﻜﺎرﮔﻴﺮي ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺟﺪﻳـﺪ، روش ﻫـﺎي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺳﺎزي در ﻛﺸﻮر ﺑﺎ روش ﻫﺎي ﺳﻨﺘﻲ و ﻣﺘﺪاول در ﻃﻲ دﻫـﻪ ﻫـﺎي ﮔﺬﺷـﺘﻪ ﺗﻔـﺎوت ﭼﻨـﺪاﻧﻲ ﻧﺪاﺷـﺘﻪ و از ﻧﺘـﺎﻳﺞ ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ در ﻋﻠﻮم و ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن اﺛﺮي دﻳﺪه ﻧﻤﻲ ﺷﻮد.
ﺿﺮورت ﺗﻐﻴﻴﺮ در روش اﺟﺮاي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ:
در ﻛﺸﻮر ﺑﺪون ﺗﺮدﻳﺪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﻣﺎت و ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻓﻮق ﺗﻐﻴﻴﺮ در روش ﻫﺎي ﺳﻨﺘﻲ ﺳﺎﺧﺖ و ﺑﻬﺮه ﮔﻴـﺮي ازﻣـﺼﺎﻟﺢ و ﻓﻨـﺎوري ﻫـﺎي ﺟﺪﻳﺪ در ﺟﻬﺖ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﺮﻋﺖ اﺟﺮاي ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن و اﻓﺰاﻳﺶ ﻋﻤﺮ ﻣﻔﻴﺪ و ﻧﻴﺰ ﻛﺎﻫﺶ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﺳﺎﺧﺖ اﻣﺮي ﺿـﺮوري و اﺣﺘﻨـﺎب ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﻫﻤﭽﻨﺎﻧﻜﻪ ﺑﻴﺎن ﺷﺪ ﻳﻜﻲ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ روشها در راﺳﺘﺎي ﻧﻴﻞ ﺑﻪ اﻳﻦ هدف ﺑﻬﺮه ﮔﻴﺮي از ﻣـﺼﺎﻟﺢ ﺑـﺎ وزن ﻣﺨﺼﻮص ﻛﻤﺘﺮ و ﻧﻴﺰ اﺻﻼح روش ﻫﺎي ﺳﺎﺧﺖ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﻛﺎﻫﺶ وزن ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ ﻣـﻲ ﺑﺎﺷـﺪ. اﻳـﻦ اﻣـﺮ ﺧـﺼﻮﺻﺎ ﺑـﺪﻟﻴﻞ ﺷﺮاﻳﻂ وﻳﮋه ﺗﻜﺘﻮﻧﻴﻜﻲ اﻳﺮان و رﻳﺴﻚ ﺑﺎﻻي زﻟﺰﻟﻪ در اﻛﺜﺮ ﻧﻘﺎط ﻛﺸﻮر از اﻫﻤﻴﺖ و ﺣﺴﺎﺳﻴﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮي ﺑﺮﺧـﻮردار ﻣـﻲ ﺑﺎﺷﺪ .ﻳﻜﻲ از ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺸﺪﻳﺪ آﺛﺎر زﻟﺰﻟﻪ وزن ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ و ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ دﻟﻴﻞ اﺳﺘﻔﺎده از داﻧـﺶ روز و ﻓـﻦ آوري ﻫﺎي ﺟﺪﻳﺪ و ﻧﻴﺰ ﺑﻜﺎر ﺑﺮدن ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺟﺪﻳﺪ درﺟﻬﺖ ﭘﺎﻳﻴﻦ اوردم وزن ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن، ﻳﻚ ﺿﺮورت درﺟﻬـﺖ ﻛـﺎﻫﺶ اﺛـﺮات زﻟﺰﻟﻪ ﺑﺮ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻫﺎ در ﻛﺸﻮر ﺑﺸﻤﺎر ﻣﻴﺮود.
ملاحظات مکانیکی و الکتریکی
داکت ها و محل قرارگیری تجهیزات مکانیکی و الکتریکی در مرحله ی اولیه طراحی در نظر گرفته می شود. به روشهای متعدد میتوان داکتهای تهویه مطبوع و لوله های تاسیساتی را زیر دالهای کف قرار داد. بازشوهای دیوارها و کفها را میتوان در زمان ساخت در کاخانه در قطعات ایجاد کرد. در پیش ساختگی ، طراحی تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در مراحل اولیه نهایی می شود و در اختیار کارخانه قرار میگیرد.
ملاحظات نصب هنگامی که تعداد و محل قرارگیری تجهیزات بالابر قطعات پیش ساخته تعیین میشوند به موارد زیر توجه میشود:
⦁ ظرفیت باربری تجهیزات
⦁ وزن نهایی قطعات پیش ساخته
⦁ بارهایی که در زمان جابه جایی به قطعات وارد میشود
⦁ شکل قطعات
⦁ محل بازشوها
⦁ سازماندهی کابلها
نکته ی قابل اهمیت دیگر در جانمایی تجهیزات بالابر این است که این قطعات به گونه ای قرار می گیرند که اگر یکی از آنها دچار مشکل یا حادثه شد ، در کار دیگر تجهیزات خللی وارد نشود.
این مجموعه تلاش دارد تا نگاهی کاملا معمارانه به پدیده ی صنعتی سازی و پیش ساختگی داشته باشد در نتیجه چیدمان قطعات با توجهی خاص به کیفیت فضاهای داخلی و همچنین حجم و فرم نهایی ساختمان انجام می گردد.
از نظر سازه و ملاحظات اجرایی از تجربیات شرکت های موفق در این زمینه استفاده شده است. که تجربه ی زیادی در طراحی و اجرای پروژه های پیش ساخته دارند. صد در صد اجزا و قسمت های مورد استفاده در کارخانه ساخته میشود و هیچ ماده ای هدر نمی رود. همچنین فرآیندی که در این شرکت دنبال میشود بسیار مقرون به صرفه است و با محیط زیست نیز سازگاری دارد. به علاوه جریان ساخت مزاحمتی در سایت پروژه و کاربری های اطراف آن ایجاد نمی کند.
مدول کف تولید شده دارای دو اندازه ی اصلی ۱۲ در ۴ متر و ۱۲ در ۲ متر در کارخانه تولید می شوند که همراه تمامی تجهیزات لازم به سایت منتقل شده و به سازه ی تیر و ستونی متصل میشود.
فرآیند ساخت این شرکت شامل نصب ستون ها و کف ها به صورت طبقه به طبقه است. پس از نصب ستونهای یک طبقه مدولهای کف طبقه ی بالا همراه با ستونهای طبقه ی بالا به محل منتقل می شوند و توسط کارگران در جای خود قرار گرفته و توسط اتصالات پیچ و مهره به هم متصل می شوند. این روش سرعت فرآیند ساخت را به شکل چشمگیری افزایش میدهد و امکان بروز خطا را نیز کم می کند.
در این شرکت طراحی مدولهای کف با توجهی ویژه به اتصالات سازه و عبور تجهیزات مکانیکی انجام گرفته است. برای این کار تاسیسات مکانیکی همزمان با معماری در نظر گرفته می شود.